Aanhoudingen na wegnemen van mobiel

De politie heeft aangifte opgenomen van een 19-jarige Leidenaar. De Leidenaar had samen met een vriend op zaterdagavond 4 augustus op een bankje gezeten aan de kop van het Rapenburg/ Noordeinde. Toen de jongens daar zaten, kwamen er twee onbekende jongens naar hen toe. Zij vroegen of ze even konden bellen met hun mobiele telefoon. De Leidenaar gaf hen zijn telefoon waarop de twee onbekenden probeerden te bellen. Even later voegde zich een derde onbekende jongen bij het groepje. Hij pakte de telefoon en liep ermee weg.

De Leidenaar is achter de jongen aangegaan om zijn telefoon terug te krijgen, maar raakte de verdachte kwijt. De politie werd ingelicht. Aan de hand van het signalement kon de politie de twee jongens die de mobiel hadden geleend aanhouden. De derde jongen is niet meer aangetroffen. De twee andere verdachten, Leidenaars van 18 en 19, zijn op het politiebureau gehoord. De politie zet het onderzoek naar de diefstal en de derde verdachte voort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×