SOS Telefonische Hulpdienst draait op volle toeren

Waar veel organisaties het in de vakantiemaanden wat rustiger aan kunnen doen constateren vrijwilligers van de SOS Telefonische Hulpdienst in Leiden juist een tegenovergesteld beeld. In de laatste weken van juli en eerste weken van augustus heerst er topdrukte op de hulplijn, die gehuisvest is in een geheim gehouden pand in Leiden. SOS Telefonische Hulpdienst verzorgt eveneens de Ouderenlijn. Zou je juist verwachten dat met name ouderen rond kerstmis en Oud en Nieuw behoefte hebben aan een luisterend oor, directeur Rob Pons van SOS Telefonische Hulpdienst weet inmiddels wel beter. Al jaren vormen de vakantiemaanden de drukste periode voor zijn medewerkers. Pons: “Veel activiteiten vallen nu juist weg, therapie staat stil, familie en vrienden zijn het land uit. Rond Kerstmis is de vangnetfunctie van de familie nog wel aardig in tact. In de zomervakantie is dat een stuk minder goed geregeld. Eenzaamheid onder ouderen is juist nu de belangrijkste reden om de SOS Telefonische Hulpdient te bellen. Het aantal bellers ligt nu 29 % hoger dan in andere maanden.”   

Vorig jaar werd ouderen aangeraden de Ouderenlijn te bellen in verband met advies wat te doen bij de hoge temperaturen van toen. Dat was eveneens topdrukte maar niet alleen veroorzaakt door eenzaamheid. Er waren toen meerdere hittegolven in korte tijd.

SOS Telefonische Hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens, anoniem en vertrouwelijk. Telefoonnummer van de hulplijn is: 0900-0767.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×