Wandel langs insectenvangers

Ter voorbereiding op de plantenshow over de wondere wereld der vleesetende planten, die van zaterdag 18 tot zondag 26 augustus in de Hortus Botanicus te zien is, kunnen belangstellenden aanstaande zondag kennis maken met een deel van de vleeseters.Tijdens een wandeling die ongeveer een uur duurt, neemt kaschef Art Vogel de deelnemers mee langs de insectenvangende planten die de Hortus bezit. Hij vertelt dan van alles over onder andere de Venus Vliegenval, de trompetbekerplant, de cobralelie en het zonnedauw. Zo legt hij uit waarom deze planten insecten eten en geen vingers, en hoe zij de insecten vangen.

De wandeling voert door de kassen, maar ook het moerasgedeelte bij de vijver wordt niet overgeslagen.De wandeling genaamd Venus vangt vliegen, start om 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus aan Rapenburg 73. De kosten bedragen 1,50 euro bovenop de entree.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×