Leidse Booster staat onder strenge controle

De kermisattractie Booster die al weer enkele jaren ook de Leidse kermis rond de 3 Oktoberfeesten aandoet staat onder strenge en regelmatige controle. De Vereniging van Nederlandse Kermisexploitanten voert strenge inspecties door en ook een afhankelijke Keuringsdienst onderzoekt regelmatig de veiligheid en deugdelijkheid van Nederlandse kermisattracties. Eerder deze week kwamen twee mensen in Frankrijk om het leven nadat zij uit de Booster werden geslingerd. Deze Booster stond onder Franse controle. De Nederlandse controle-eisen zijn hoger gesteld. De Leidse Booster is eigendom van een Nederlands bedrijf en staat onder dito strenge controle. Ook dit jaar staat de Booster weer in Leiden.  

De Leidse fractie van de PvdA heeft twee jaar geleden al vragen aan het College van B & W gesteld over veiligheidsaspecten van de Leidse kermis een ook toen bleek de veiligheid rond de Leidse kermis meer dan in orde.

De Booster is een kermisattractie met twee armen waarin de 16 passagiers zo’ n veertig meter worden rondgedraaid.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×