Alphense muur uit Romeinse tijd nagebouwd

Bij archeologische opgravingen in het centrum van Alphen, zijn overbijfselen blootgelegd van de Romeinse Castellum Muur die daar in de Romeinse tijd gestaan heeft. Op de plaats waar zich nu de Burger King bevindt, stond in het begin van de jaartelling de hoektoren van die muur, die een belangrijk onderdeel was van Romeinse Limes.In Traiectum ad Rhenum; de Romeinse stad van Archeon, is deze muur geheel met de hand nagebouwd. Dit zorgvuldige en bijzondere werk werd verricht door vrijwilligers en medewerkers van het Archeon. Zij werden daarbij ondersteund door Auxilia, het archeologisch adviesbureau van de Kath en de RadboutUniversiteit.De bouw werd uitgevoerd conform de Romeinse bouwstijl en technieken en de muur werd grotendeels opgetrokken uit eikenhoud, dat door Alphense bedrijven gesponsord is.

Tijdens het Romeins festival dat nog tot 19 augustus duurt, wordt de muur geopend door de loco-burgemeester van Alphen.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×