Leidse zwemmers scoren medailles in IJsselmeer

De Leidsche Zwemclub 1886 – KartoenZ heeft afgelopen weekend twee medailles gewonnen tijdens het Nederlands Kampioenschap Marathonzwemmen.De 22 kilometer lange zwemtocht door het IJsselmeer voerde van Enkhuizen naar Medemblik.De watertemperatuur was met 18,3 graden behoorlijk laag en de wind was vrij hard. Hierdoor moest een aantal zwemmers, waaronder de recordhouder afhaken.

De Leidse Anne Paulien en Mark Drenth en Irene van der Laan lieten zich echter niet weerhouden. Mark eindigde op de tweede plaats bij de heren en ontving een zilveren plak. Irene sleepte een bronzen medaille in de wacht en Anne Paulien werd vierde. Alle drie hadden ze de tocht in minder dan zes uur afgelegd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×