foto's: Jacqueline Borg

'Loungen' bij LEF in Leidse Hout

Vandaag wordt in de leidse Hout ‘Het Leids Eerstejaars Festival’ (LEF) gehouden. Het programma begon om 13.30 uur met muziek op het hoofdpodium en met de start van een uitgebreide informatiemarkt. Het festival duurt nog de hele dag en gaat door tot vannacht 01.00 uur. De sfeer zit er goed in en heeft wel iets weg van een Popfestival. De rode lopers zijn voor de kersverse studenten uitgelegd. Naast een feestelijk effect vooral ook erg praktisch, want de drassige grond van de leidse Hout is al in een soort moeras veranderd. De zit- en ligzakken zijn druk bezet en ook op de knalgroene opblaasbanken wordt enthousiast ‘gelounged’.

De kramen op de informatiemarkt worden onder andere bemand door uitzendbureaus, kranten, diverse banken, sportinstellingen en studentenverenigingen. Volgens sommige studenten wel wat té commercieel! In ieder geval weten ze na deze markt, waar een bijbaantje te vinden, een pizza te bestellen, geld te lenen of als betaald medisch proefkonijn nog wat bij te snabbelen. Meer info: www.elcidweek.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×