Diva Patty Trossel. Foto: PR

Rapenburgconcert 2007 voorproefje nieuwe formule

Het aanstaande Rapenburgconcert geeft alvast een voorproefje van de nieuwe weg, die het evenement in 2008 zal inslaan. In deze nieuwe formule staan sfeer, kwaliteit en vernieuwing op de eerste plaats. Het grootschalige driedaagse cultuur- en muziekevenement zal op 31 augustus, 1 en 2 september weer een gevarieerd programma aanbieden. Vanaf een boot, of vanaf de kade kan het publiek genieten van onder andere: Focus, Thijs van Otterloo, LaPat, een kinderprogramma met gospel, de film Walk the Line en nog veel meer. Bovendien zullen er meer aanvullende concertjes in en om het Rapenburg aangeboden worden in historische panden om het unieke karakter van het Rapenburgconcert te onderstrepen. Zo zal op zaterdag een intiem concert in het SLS-pand Rapenburg 31 plaatsvinden van de Hot Club Gypsy Jazz Giants.

Programma

Op vrijdag 31 augustus opent het Rapenburgconcert met het Neos Brass Ensemble, Thijs van Otterloo en een 9-mans band en het legendarische Focus met Thijs van Leer. Zaterdag 1 september leiden Rob Baars en Chris Koenen met toepasselijke muziek de film Walk the Line over het leven van Johnny Cash in. Op zaterdagmiddag is er Gospel for Kids en het Rapenburgconcert wordt afgesloten door de diva LaPat, die liederen zingt op teksten van Rilke.

Vast stramien

De programmering zal voortaan een vast stramien volgen: de vrijdag is bestemd voor het eigenlijke Rapenburgconcert, een luisterconcert met een klassiek karakter, de zaterdag voor een combinatie van film en muziek, terwijl de zondag – naast het kinderprogramma – theater en/of populaire muziek zal bieden.

Meer informatie: www.rapenburgconcert.com. Filmpjes waarin wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van vijf jaar Rapenburgconcert zijn te vinden op Youtube.com

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×