Nationale Smalspoormodeldagen in Valkenburg

Dit jaar worden de Nationale Smalspoormodeldagen alweer voor de negende keer gehouden in het Smalspoormuseum aan het Valkenburgse Meer. Ook deze keer zijn de mooiste ‘modellen’ weer te bewonderen. Sommige inzendingen zijn nog geen halve vierkante meter groot, maar zo gedetailleerd, dat ze de sfeer en de romantiek van het smalspoor duidelijk weergeven. Er zijn unieke modelbanen te bekijken, waarvan er een groot aantal op buitenlandse evenementen in de prijzen is gevallen. Net als in de vorige jaren worden vele inzendingen uit binnen- en buitenland verwacht. Een deskundige jury reikt voor de beste drie inzendingen een prijs uit.

De modelbanen staan opgesteld te midden van de originele locomotieven. Het is een unieke gelegenheid om diverse Europese topmodelbouwers met hun werk te zien.

In de loop der jaren hebben ook steeds meer buitenlandse modelbouwers de weg naar het Zuid-Hollandse Valkenburg weten te vinden, waardoor de titel internationaal meer van toepassing is geworden dan nationaal! Zo zijn er enkele Engelse modelbanen te zien, die nog nooit eerder in Nederland getoond zijn.

Kunstenaar John Henniger exposeert bovendien zijn bijzondere schilderijen van smalspoorlocomotieven.

In de entreeprijs voor het museum is een treinrit per stoomtrein langs het Valkenburgse Meer inbegrepen. Ook kunnen de beide nieuwe gebouwen in het buitenmuseum worden bezichtigd. De tentoonstelling wordt gehouden op 8 en 9 september en is beide dagen geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Meer info: www.smalspoormuseum.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×