Alexander Pechtold spreekt bij herdenking Indiëmonument

D66-kamerlid Alexander Pechtold heeft bevestigend gereageerd op het verzoek van de Stichting Indiëmonument om tijdens de herdenkingsbijeenkomst op dinsdag 4 september de ongeveer honderd genodigden, collega oud-strijders en nabestaanden toe te spreken. Om 19.00 uur wordt het gezelschap verwacht in de aula van het Rijksmuseum van Volkenkunde aan de Steenstraat. Vanaf die plek start om ongeveer 19.50 uur een stille tocht naar het monument met de tekst ‘Een afscheid zonder thuiskomst’in het parkje bij Molen De Put. K & G 3 zal daar de muzikale honneurs waarnemen.

Bestuurslid van de Bond van Wapenbroeders Piet Overvliet zal aldaar aangekomen spreken en de dodenlijst voorlezen. Hij vervangt de zieke Jan Werther. Lotte Werther, Jans kleindochter, zal een declamatie van mevrouw Steensma uit Emmen voordragen. De plechtigheid wordt afgesloten met twee minuten stilte, het signaal Taptoe, het Wilhelmus en enkele koralen. Ook zullen er diverse kransen worden gelegd en krijgt het publiek de gelegenheid tot het brengen van een bloemengroet.  

Het is dit jaar voor de negende keer dat deze herdenking plaatsvindt. In de periode tussen 1945 en 1950 verloren 26 Leidenaars in militaire dienst het leven in voormalig Nederlands Indië. Ook de leden van het College van B & W zijn uitgenodigd om bij de plechtigheid aanwezig te zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×