Te weinig ziekenhuisbedden bij grote ramp

Ook al scoort Leiden heel hoog als het om het aantal ziekenhuisbedden per 1000 inwoners gaat, als er zich in Leiden een grote ramp zou voordoen dan bieden de drie ziekenhuizen in en rond Leiden toch te weinig soelaas. Met tien ziekenhuisbedden per 1000 inwoners moet Leiden alleen Groningen met 11,4, Nijmegen met 10,2 en Leeuwarden met 10,1 per 1000 inwoners laten voorgaan. Dat blijkt uit de Weetgids 2007 – 2008 van het Nicis Instituut. De hulpdiensten in Leiden kunnen een kleine ramp aan, maar een grote catastrofe als bijvoorbeeld het neerstorten van een airbus met achthonderd slachtoffers wordt een gigantisch probleem.

Dat geldt overigens voor alle gemeenten. Als het ziekenhuisbeddenniveau in onze regio verder omhoog gekrikt moet worden zal de inkomstenbelasting fors moeten worden verhoogd, aldus minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×