Als een Leidse Gordon bestormt Rudy Breedveld met zijn groep 'De Tierelier' de Sleutelstad hitlijst.

Witteman neemt eerste exemplaar Roomburg-cd in ontvangst

PvdA-wethouder Marc Witteman neemt morgenmiddag het eerste exemplaar van de protest-cd Roomburg! in ontvangst. De Leidse zanger Rudy Breedveld, eveneens koper van een nieuwbouwwoning in Roomburg, schreef het liedje toen bleek dat de gemeente in de nieuwbouwwijk geen park, maar een asielzoekerscentrum had gepland. Witteman zal de cd om 17.00 uur in Buurthuis Matilo in ontvangst nemen. Deze cd-single zal in grote oplage in Leiden verschijnen en bevat twee versies van ROOMBURG!, de pakkende protestsong en een danceversie.

Uitgever van de single is de stichting BIL (beroemd, broeiend of bekend in Leiden, of alle drie) bestaande uit Voorzitter Chris Verplancke, Penningmeester Stephan van den Berg en Secretaris Chris de Waard. Doel van deze ludieke uitgave is om de huidige heersers er nogmaals op te wijzen dat de burgers van castellum Matilo er reeds vanaf 47 na Christus bij de veldheren op aandringen om nu eindelijk eens een democratische regeerstijl in te voeren.

De opbrengst van de single wordt 50/50 verdeeld ten behoeve van de inrichting van Park Matilo en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

Leiden roomburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×