Theater op het balkon

Volgende maand is een niet alledaags tafereel te bewonderen. Op 16 balkons van de flats aan de Willem de Zwijgerlaan en de Diamantlaan worden dan namelijk theatervoorstellingen uitgevoerd, die de toepasselijke naam FLAT hebben meegekregen. Beide flats worden binnenkort blootgesteld aan de slopershamer. De complexen zijn in de jaren zestig gebouwd en hebben in de ruim 45 jaar dat ze nu bestaan, onderdak geboden aan heel wat bewoners, die er natuurlijk van alles hebben meegemaakt. Genoeg stof dus voor een theatervoorstelling. De theatervoorstellingen zijn deels hetzelfde. De theaterscènes zijn echter niet gelijk, omdat daarin per flat verhalen en anekdotes van oud-bewoners zijn verwerkt. De voorstellingen bevatten verder film, veel muzieken videobeelden die getoond worden op drie grote schermen.

De muziek is afgestemd op het naderende afscheid van de gebouwen. Zo zijn er een Marokkaans en een Turksafscheidslied, een fado en zelfs een aria uit de opera ‘La Wally’ te horen. De voorstellingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor de oud-bewoners, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. De flat aan de Willem deZwijgerlaan vormt als eerste het toneel en wel op zondag 9 september. De balkons die gebruikt worden, bevinden zich aan de achterkant, dus tegenover de Groenoordhallen. Op zaterdag 15 september kunnen de kijkers genieten van de voorstelling op de balkons aan de achterkant van de flat aan de Diamantlaan, bij de Granaathof. Beide voorstellingen beginnen om 21.00 uur en de toegang is gratis. Het FLAT-theater is een initiatief van Moos Produkties/St. GoudenPet en Portaal. Spelers zijn onder andere Amar, Herman Duchenne, Lidewij Gerits en Kim van der Heijden. FLAT is een vervolg op de voorstelling WIJK die in oktober gespeeld werd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×