Geen autobanden, maar dikkebanden in binnenstad

Volgende week zondag maken niet de autobanden, maar de fietsbanden de binnenstad van Leiden onveilig. De Leidse Ren en Toervereniging Swift grijpt de autoloze zondag die dan plaatsvindt, namelijk aan om een dikkebandenrace te organiseren. Basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 mogen dan op hun eigen fiets, met uitzondering van racefietsen, door de binnenstad racen en strijden om een mooie prijs.

Er zijn drie leeftijdscategorieën en ook zijn er aparte groepen voor de fietsers en fietssters. De wedstrijden voor de jongste deelnemers duren ongeveer 10 minuten. De ouderen zitten een kwartier op de fiets. Per categorie ontvangen de snelste drie een prijs. Het parcours wordt uitgezet op de Lange Mare tussen de Marepoortbrug en de Haarlemmerstraat. De start en finish bevinden zich bij de Hartebrugkerk. Wie wil meedoen, kan zich op de bewuste dag om 12.30 bij het startpunt inschrijven. Het eerste startschot wordt om 13.00 uur gelost. De deelnemers kunnen bij Swift een fietshelm lenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×