Orgels Hooglandse Kerk begeleid door barokviool

De 17e eeuw herleeft bij de Orgelpromenade. In 1620 luisterde de Engelstalige, Leidse stadsmusicus Jan Jorden de orgelconcerten in de Hooglandse Kerk regelmatig op. Hij bespeelde dan bijvoorbeeld de mitte cornet of violyn. Vorige week mochten de aanwezigen luisteren naar het samenspel tussen de orgels en zink cornet.

Morgen is het de beurt aan de barokviool. Deze wordt beroerd door Emma Jones, terwijl Chris Bragg de orgels om beurten laat horen. Beide musici zijn Engelstalig, net als hun 17e eeuwse voorganger.Jones en Bragg laten composities klinken van onder andere Froberger, Schop en Telemann. Het concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×