Afgewezen kandidaatvoorzitter wilde PvdA gezond maken

Leidenaar Jan Hendrik Peters, die korte tijd in de race was voor het landelijk partijvoorzitterschap van de PvdA, wilde ‘het bedrijf PvdA’ weer gezond maken. “Ik heb inmiddels genoeg managementervaring met bedrijven en non-profitorganisaties om het bedrijf PvdA weer gezond te maken,” aldus de 67-jarige Peters die niet uitsluit dat hij nu op een ander vlak actief gaat worden binnen zijn partij.

Peters trok zijn kandidatuur in, toen duidelijk werd dat hij onvoldoende steun van het landelijke bestuur kreeg, omdat hem onvoldoende politieke ervaring werd toegedicht. Peters: “Ik heb toen de knoop doorgehakt omdat ik voorvoelde dat ik in de campagne tezeer in de verdediging zou worden gedrukt, terwijl ik juist alle energie nodig zou hebben om mijn verhaal te vertellen.

Dat verhaal staat in het teken van verandering. De partij kijkt volgens Peters teveel naar wat er aan linker- en rechterzijde van het politieke veld gebeurt en wekt daardoor de indruk te zwalken. “Het gaat mij aan het hart dat de partij stuurloos is geworden, de binding met haar traditionele kiezers heeft verloren en in het politieke krachtenveld veel terrein heeft verloren.”

Peters staat wel vierkant achter het programma van de PvdA: “De PvdA heeft wel degelijk een goed en sociaal programma, maar dat programma komt bij het algemene publiek niet duidelijk of niet duidelijk genoeg over. We zullen ons dus telkens weer tot het uiterste moeten inspannen om in eenvoudige en heldere termen duidelijk te maken waar de partij nu echt voor staat. En hoe de standpunten van de partij zich vertalen in praktisch beleid, zowel in het geval de partij in de regering zit als in de oppositie.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×