In deze tunnel mogen geen feesten meer gehouden worden. Brandweer en politie vinden de locatie veel te gevaarlijk. (Archieffoto: Boopie Willemse).

Tunneldisco onder Stationsplein te gevaarlijk

Vorig jaar ging de tunneldisco die de Leidse PvdA al twee keer eerder organiseerde tijdens de autovrije zondag niet door wegens een gebrek aan sponsoren en ook dit jaar leek het er op dat het inmiddels tot TunnelFest! omgedoopte feestje geen doorgang kon vinden. Brandweer en politie vinden een feest in de tunnel onder het Stationsplein zó onveilig dat de burgemeester het verbood. Inmiddels is wel toestemming voor een feest in het fiets-voetgangersgedeelte van de Rijnsburgertunnel. De tunnelbuis richting Oegstgeest is momenteel afgesloten, waardoor de veiligheid van de bezoekers daar niet in het gedrang komt. Welke risico’s de tunnelbezoekers in 2004 en 2005 hebben gelopen is niet bekend. Er deden zich toen geen ongevallen voor.

Een tweede reden om een tunnelfeest niet toe te staan in de tunnel onder het Stationsplein is het feit dat het hier gaat om een cruciale doorgaande route in Leiden voor de hulpverleningsdiensten.

Na overleg met brandweer, politie en de organisatie heeft burgemeester Lenferink nu onder strikte voorwaarden toestemming gegeven voor het houden van het TunnelFest! in het separate fiets- en voetgangersgedeelte van de Rijnsburgertunnel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×