Elpee stopt ermee

De Leidse popspeciaalzaak Elpee sluit na meer dan 30 jaar uiterlijk eind oktober de deuren van het karakteristieke zaakje aan de Vismarkt, achter het stadhuis. Aanstaande woensdag start de opheffingsuitverkoop. “De voornaamste oorzaak zijn de huidige marktomstandigheden, aldus eigenaar Nanne Wagenaar. “De tijden veranderen. Veel oude klanten zijn ons door de jaren heen wel trouw gebleven, maar er is geen nieuwe aanwas. De jeugd groeit op met computers en internet en hoort geen verschil tussen een mp3-tje en een cd.”

Wagenaar kijkt al met al tevreden terug op de periode die achter hem ligt: “We hebben de overheadkosten altijd laag kunnen houden. Daardoor heb ik altijd een goede boterham kunnen verdienen, maar de laatste jaren is het gewoon een stuk minder leuk geworden. Tijd om er mee op te houden en eens wat anders te gaan doen.” Wat dat wordt weet Wagenaar nog niet: “Ik ga eerst maar eens een paar maanden niks doen. even loskomen. daarna zie ik wel verder.” Een toekomst als internetwinkel heeft hij nooit geambieerd: “Ik ben een muziekliefhebber en wil niet alleen muziekhandelaar worden.” Na de uitverkoop zet hij de winkel te huur.

Elpee Leiden maakte ooit onderdeel uit van een keten van 31 winkels door heel Nederland. In 1983 hield het Elpee-concern op te bestaan. Een aantal winkels, waaronder Elpee Leiden, werd verkocht en ging als zelfstandige onderneming verder onder dezelfde naam.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×