Open Stadhuis tijdens Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september is ook het Leidse Stadhuis van binnen te bekijken. Zaterdag is het stadhuis van 10.00 tot 17.00 uur open en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens het Open Stadhuis kunnen bezoekers de raadzaal, de burgerzaal, de trouwzaal, de B&W-kamer en de kamer van de burgemeester bekijken. Raadsleden verzorgen rondleidingen door het Stadhuis.

Op zaterdag is in de kamer van de burgemeester de (loco)burgemeester aanwezig. In de burgerzaal staat een presentatie opgesteld van Leidse projecten met o.a. Leiden Bouwt! (met levensecht Monopolyspel), Leiden, Stad van Ontdekkingen en de Vereniging Oud Leiden. Van de Leidse stedenbanden zijn Torun, Buffalo City, Oxford, Juigalpa vertegenwoordigd.

Tijdens het Open Stadhuis verzorgt het Gilde Leiden korte stadswandelingen met het thema de Kruitramp van 1807. Deze starten vanuit het Stadhuis. Voor kinderen is er een avontuurlijke speurtocht door het Stadhuis uitgezet en kunnen kinderen knutselen in het Atrium.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×