Binnenstad zondagmiddag nog monumentaler

Komend weekend vinden de Open Monumentendagen plaats. Zondagmiddag krijgt de binnenstad even een nog monumentalere uitstraling. Vanwege de autovrije zondagmiddag wordt een aantal straten dan namelijk niet ontsierd door auto’s, brom- en snorfietsen en andere gemotoriseerde voertuigen. Hulpverlenend vervoer, taxi’s en bussen uitgezonderd.

Het gebied binnen de Hooigracht, Oude Vest, Turfmarkt, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Rapenburg, Steenschuur, Pelikaanstraat, Gangetje, en de Nieuwe Rijn, biedt tussen 12.00 en 17.00 uur tal van activiteiten. Er worden thematische rondwandelingen georganiseerd, er zijn activiteiten voor kinderen en er wordt muziek gemaakt en gedanst. Op www.leiden.nl/autovrijezondag is het hele programma te vinden.

Om de feestvreugde nog groter te maken, mag iedereen in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp gratis gebruikmaken van de bus. Naast Leiden, organiseert ook een aantal andere Europese steden in september een autovrije dag. Met deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van een schone lucht en krijgen kinderen de gelegenheid om op straat te spelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×