SP verzoekt heroverweging verruiming openingstijden horeca

Antoine Theeuwen, voorzitter van de Leidse SP fractie, verzoekt alle Leidse raadsleden de verruiming van de binnenkomsttijden in de horeca op donderdagavond te overwegen. Dit doet hij doormiddel van een brief, die alle raadsfracties onlangs ontvangen hebben. De SP meent dat verruiming van de openingstijden kan betekenen dat de overlast op donderdagavond toeneemt. Ook vindt de partij het een aanslag op het karakter van het uitgaansleven in Leiden in brede zin.

De fractievoorzitter schrijft: “Het uitgaansleven in Leiden begint relatief vroeg en door de huidige binnenkomstregeling wordt voorkomen dat er na een uur ‘s nachts nog van de ene naar de andere kroeg gegaan wordt. In andere steden (Eindhoven, Rotterdam etc.) waar de horeca tot veel later open mag zijn zie je de negatieve effecten zich duidelijk manifesteren: mensen gaan later op stap wat het “voordrinken” in de hand werkt, en de sfeer van het uitgaan wordt bedorven door meer overlast door drankmisbruik en agressie. “Vanavond zal Theeuwen tijdens de raadsvergadering een hoofdelijke stemming aanvragen, waarbij hij hoopt dat het merendeel van de aanwezige raadsleden tegen de verruiming stemt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×