Neem een kijkje in het de Swart/Van Hagerbeer orgel

Morgen is het naast Open Monumentendag, ook NationaleOrgeldag. Ter gelegenheid daarvan wordt de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk voorafgegaan en afgesloten met een rondleiding door het orgel.Deze rondleidingen beginnen om 12.00 en 15.00 uur.

Organist Theo Visser kruipt met een camera en microfoon het de Swart/Van Hagerbeer orgel binnen en verzorgt een live-videopresentatie over het inwendige van het 17e eeuwse instrument. Ook de Orgelpromenade zelf is de moeite waard. Theo Visser en de Leidse Cantorij brengen vanaf 13.30 uur onder meer 20ste-eeuwse Engelsekoormuziek van o.a. Edward C. Bairstow ten gehore.Zowel de presentaties als het concert zijn gratis toegankelijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×