Grote belangstelling eerste Monumentedag

Een beetje regen mocht de pret niet drukken. De eerste van de twee Leidse Open Monumentendagen was deze zaterdag alvast een groot succes. Bij de voormalige meelfabriek stonden de mensen in de rij, wachtend op de volgende rondleiding. De conditie van de bezoekers moet wel redelijk in orde zijn, want anders is de weg naar het geweldige uitzicht een zware opgave. Voor het stadhuis staat een krot, gemaakt door jongeren van de Leidse Werkbrigade, om te laten zien hoe de mensen in Bufallo City (Zuid-Afrika) leven. De brigade is onlangs teruggekeerd van het weeshuis-project, dat zij daar gerealiseerd hebben en de jongeren zijn allemaal diep onder de indruk van de woon- en leefomstandigheden, die zij gezien hebben. Morgen is de tweede Monumentendag; er valt een hoop te zien en te beleven.

foto’s: Jacqueline Borg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×