‘Leiden Bouwt’ met rapper Hassan en Bob de Bouwer

Het startschot voor ‘Leiden Bouwt’ is vandaag gegeven door wethouder Marc Witteman. Op het Hooglandse Kerkplein trad eerst Leidse Mocro Hassan op. De rapper en zijn vrienden hadden zelf een tekst geschreven voor ‘Leiden Bouwt’. Witteman vertelde daarna dat de komende jaren in Leiden 4000 woningen worden gebouwd. De kinderen in het publiek waren echter vooral gekomen voor Bob de Bouwer die met een graafmachine het plein opkwam. Witteman onthulde een bouwbarometer, gemaakt door het ROC. Met Bob de Bouwer legde hij daarin de eerste negen bakstenen, symbool voor de eerste 900 huizen die gebouwd zijn.

De woningbouwversnelling is al twee jaar geleden in gang gezet. Om dit bij de Leidenaren onder de aandacht te brengen is gekozen voor een presentatie tijdens de Open Monumentendagen. ‘Die gaan immers over gebouwen en we willen laten zien dat er nog steeds van alles gebeurt in Leiden.’ Witteman zei dat het college zich realiseert dat nieuwbouw ook voor overlast zorgt. Hij wil dit zoveel mogelijk beperken en hoopt op begrip bij de inwoners van Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×