Kweekwedstrijd in Leidse Hortus: 'De mooiste Dahlia's'

Zoals ieder jaar wordt ook dit weekend weer de bekende Dahlia- kweekwedstrijd gehouden in de Leidse Hortus. Het evenement wordt georganiseerd door Nederlandse Dahlia Vereniging. De mooiste resultaten zullen te zien zijn tijdens een kleurrijke bloemenshow in bezoekerscentrum ‘De Wintertuin’. Een deskundige jury, aangesteld door de V.K.C. – de Vaste Keurings Commissie – beoordeelt de resultaten. Er zijn drie categorieën waarbinnen er bloemen beoordeeld zullen worden

Naast de ‘7- en 25-wedstrijd’ (er moeten de dag voor de wedstrijd 7 of zelfs 25 dahlia’s gesneden kunnen worden van het zelfde formaat/kleur en kwaliteit),wordt er ook gestreden om de wedstrijd voor de beste potdahlia. Dit is de meest interessante nieuwe kruising (de zaailingenwedstrijd). Daarnaast wordt er een bloemstukjeswedstrijd gehouden. De strijd om de grootste gekweekte bloem gaat dit jaar om een bloem van de variëteit ‘Gold’.

Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 9 september. Meer info: www.hortusleiden.nl

Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×