Alerte reactie winkelend publiek leidt tot aanhouding

Doordat het winkelende publiek, zaterdag rond een sportwinkel op het Vijf Meiplein de weg versperden voor twee wegvluchtende winkeldieven, kon de politie de daders snel inrekenen. Een medewerkster van de winkel vertrouwde de mannen niet en vroeg of zij in de tas van een van de verdachten kon kijken. Daar trof zij een T-shirt aan dat uit de sportwinkel kwam maar niet was afgerekend. De verdachte zette het op een rennen en een medewerker van de winkel ging er direct achteraan. Een tweede verdachte, die zich nog in de winkel bevond, was niet meer te stuiten en volgde zijn kameraad. Buiten werd hen de weg door het publiek versperd en kon de politie de daders oppakken. De verdachten, een 20-jarige man uit Groningen en een 20-jarige man uit Amsterdam zijn overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×