Kinderboerderij Merenwijk gesloten wegens Blauwtong

Gisteren is bij een koe op de Kinderboerderij Merenwijk de virusziekte blauwtong geconstateerd. Alle runderen, schapen en geiten zijn direct opgehokt en de Kinderboerderij Merenwijk in ieder geval tot en met maandag 17 september gesloten voor het publiek. Ook herkauwers die elders in de stad in dierenweiden staan worden opgehokt. De ziekte is ongevaarlijk voor mensen. Blauwtong wordt overgebracht door de insectensoort culicoides, in de volksmond ‘knut’ genoemd. Herkauwers kunnen elkaar niet rechtstreeks besmetten. Ook andere dieren lopen geen risico op besmetting. Paarden, pluimvee, honden en katten kunnen er dus niet ziek van worden.

De herkauwers worden behandeld om verdere verspreiding te voorkomen en om besmette dieren te genezen. De behandeling moet om de twee weken worden herhaald. Ook dan is de Kinderboerderij enige tijd gesloten. Meer informatie hierover is te vinden op het informatiebord bij Kinderboerderij Merenwijk. De herkauwers van de overige dierenweiden blijven gedurende de behandelperiode op stal. Het is nu nog niet duidelijk hoe vaak de behandeling herhaald moet worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×