AZC Nieuweroord blijft nog even open

Asielzoekerscentrum Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg, blijft tot uiterlijk februari 2008 open. Dit heeft het college besloten na advies van de brandweer.Feitelijk zou het AZC per 1 september jl. gesloten moeten zijn, omdat het pand niet voldoende brandveilig is voor de huisvesting van 600 asielzoekers, zo meende het college en de brandweer vorig jaar.

Tot die datum zou het COA het pand mogen blijven gebruiken, als het zich aan een aantal voorwaarden zou houden.Uit een inspectie die de brandweer onlangs hield, bleek dat het COA die voorwaarden naleeft.Het AZC herbergt sinds vorig jaar maximaal 150 personen, die allemaal op de eerste drie etages verblijven. Verder is er 24uur per dag een brandweerploeg aanwezig. Bovendien is het aantal incidenten dat betrekking heeft op brand, niet hoger dan bij andere gebouwen, aldus de brandweer. Omdat de voorwaarden die aan het COA zijn opgelegd dus goed handhaafbaar zijn, heeft het college besloten de tijdelijke gebruiksvergunning te verlengen tot 1 februari aanstaande. Ook nu blijven de beperkende maatregelen van kracht.Ondertussen blijft het college zoeken naar een nieuwe, tijdelijke opvang voor 300 asielzoekers, die begin 2008 gevonden moet zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×