CDA ondertekent petitie tot behoud Mare wel

Het CDA-gemeenteraadslid Joost Bleijie is ingegaan op het verzoek van de redactie van de Mare en heeft de petitie tot behoud van deze krant in de huidige vorm, wel ondertekend.Bleijie vindt het belangrijk dat de krant naast opinieberichten ook nieuws bevat: “al is het alleen al omdat de Mare regelmatig over Leids nieuws schrijft en zodoende de student de mogelijkheid biedt om op de hoogte te blijven van zaken die spelen buiten het studentenleven”, schrijft hij in zijn persbericht.

Het raadslid is zich er van bewust, dat zijn ondertekening vooral steunbetuigend en symbolisch is. Het college van B&W en de gemeenteraad, hebben namelijk niets te zeggen over de beleidsmatige keuzes van het college van de universiteit, meent hij.Bleijie betreurt het dat de burgemeester, die ook portefeuillehouder universiteitszaken is, de petitie niet tekent. “Want wat is een universiteit die sinds 1575 het Bolwerk van Vrijheid als lijfspreuk voert zonder een onafhankelijke, objectieve periodiek? Juist de handtekening van de burgemeester kan de universiteit wellicht op andere gedachten brengen zodat de Mare kan blijven voortbestaan in de huidige vorm”, Aldus het gemeenteraadslid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×