Dansende mode-performance van Leidse ontwerper

In de zomermaanden is in de Leidse Schouwburg keihard gewerkt aan de nieuwe computergestuurde hijsinstallatie/ trekkenwand. Dit technisch hoogstandje is voor het eerst operationeel te zien is op 22 september (Kunstroute) tijdens een mode-performance van de Leidse modeontwerper Edwin Oudshoorn en choreograaf Ben Holder. Samen creëerden zij een choreografie voor 4 dansers van het Scapino Ballet Rotterdam en Introdans, waarin de nieuwste collectie van Oudshoorn wordt getoond. De voorstelling duurt 15 minuten en is een pleidooi voor hergebruik en herwaardering.

Oudshoorn studeerde in 2004 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. In 2005 won hij de Frans Molenaar Coutureprijs, een aanmoedigingsprijs voor jonge ontwerpers, met een collectie geïnspireerd op Russische folklore.

Zaterdag 22 september van 17.00 uur tot 19.00 uur. Aanvang voorstelling ieder half uur. De toegang is gratis. Meer info: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×