Inzamelen GFT bij hoogbouw te duur

Het inzamelen van Groente- Fruit- en Tuinafaval in de directe nabijheid van hoogbouw kost meer dan dat het voor het milieu oplevert. Tot die conclusie komt het College van B & W na hier onderzoek naar gedaan te hebben. Volgens burgemeester Lenferink is er sprake van een rendement van nul komma nul. Lenferink: “Ik ben zelf eens een keer mee geweest om te kijken wat er zich in een grote GFT- container in het Morskwartier bevond en daar zat van alles is behalve GFT, nog geen bananenschil. Zeker in de anonimiteit van hoogbouwwijken vinden bewoners het kennelijk de normaalste zaak van de wereld hun afval te dumpen op plaatsen die daar niet voor bedoeld zijn. ”

Lenferink: “Regelmatig worden er containers afgekeurd en aan ons teruggestuurd omdat deze te weinig GFT bevatten en te veel andere troep. Om de GFT-inzameling te stoppen moet de gemeenteraad de afvalstoffenverordening aanpassen. B & W zet de procedure hiervoor nu in. De inzameling van GFT in minicontainers blijft wel bestaan omdat hier wel rendement uit voortkomt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×