Marcel Osterop en Constance Kruis. Foto: Phile Deprez

'Een soort van mooi', gluren naar een kwetsbare relatie

In het intrigerende stuk ‘Een soort van mooi’, gespeeld door het Zuidelijk toneel, lijkt het alsof het publiek door het sleutelgat gluurt van een slaapkamer. Daar binnen zijn twee jonge mensen, die niet goed zijn opgewassen tegen het harde leven van de buitenwereld. Ze praten over zaterdagochtendseks, zondagavondspelletjes en genieten, samen met Kees de pekinees, van een mooie dag. De vraag is, of ze wel of niet zonder elkaar kunnen leven. Het stuk is, geschreven door Marcel Osterop (1979) en blinkt uit in sprankelende en uitdagende teksten. Het Eindhovens Dagblad schreef: “Het is meteen raak. Met een knap gevoel voor onopgesmukte spreektaal laat hij een jong stel vertellen over hun moeizame verhouding”.

Marcel Osterop speelt zelf de goedwillende maar ongrijpbare jongen. Constance Kruis vervult de rol van het onzekere, naar liefde hunkerende meisje. Beide jonge acteurs doen dat trefzeker en indringend. Meer info: www.hzt.nl. Voor het bestellen van kaarten: www.laktheater.nl

Voorstelling: zaterdag 22 september, aanvang 20.30uur.

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×