GroenLinks wil extra woningen voor asielzoekers

GroenLinks-raadslid Marianne van der Beek wil dat de gemeente Leiden de komende periode meer woningen beschikbaar stelt voor de permanente huisvesting van zogenaamde statushouders. Dat zijn asielzoekers die definitief in Nederland mogen blijven, omdat ze onder de Pardonregeling vallen. Naast de enkele tientallen asielzoekers uit het zogenaamde ‘Leidse dossier’ die nu mogen blijven, moet in de regio voor nog een flink aantal mensen een woning gevonden worden. Die doorstroming gaat nu nog vrij traag. Volgens een woordvoerder van het COA krijgen slechts enkele mensen per maand een woning aangeboden. Daarnaast pleit GroenLinks voor een permanente opvangplek in Leiden. De gemeente is daarover al in gesprek met het COA. Waar die vaste opvanglokatie moet komen is nog niet bekend.

Naast een permanente opvanglokatie vraagt GroenLinks het College van B&W om nog eens uitgebreid te gaan praten met de bewoners van Roomburg. Nu het huidige opvangcentrum Nieuweroord nog een half jaar langer openblijft, is daar nu meer geledenheid voor, zo redeneert Van der Beek. Ook wil het raadslid dat het college naast Roomburg blijft zoeken naar een alternatieve lokatie.

Tenslotte wil de partij dat er nu snel duidelijkheid komt over de toekomstige bestemming van Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg.

Advertentie

Leiden schuilplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×