Willem van Scheijndel 'los in abstractie'

Bij galerie Frederiek van der Vlist exposeert de bekende Leidse kunstenaar Willem van Scheijndel zijn totaal nieuwe collectie schilderijen. Opvallend aan het recente werk van Van Scheijndel is de (tijdelijke?) terugkeer naar de abstracte schilderkunst. Van Scheijndel (Naaldwijk 1952) woont en werkt als beeldend kunstenaar ruim 28 jaar in Leiden en is vooral bekend geworden door zijn figuratieve schilderijen met een bijna wiskundige, geometrische benadering. In het voorjaar van 2007 ontstond bij de kunstenaar de behoefte om eens een volledig andere wind door zijn werk te laten waaien. Het resultaat is een verrassende serie werken, acryl en olieverf op linnen, met een lyrische abstractie in imponerende kleurschakeringen en met een volstrekt eigen handschrift. Van Scheijndel: “Een prachtig medium om het gevoel te laten spreken”.

De expositie loopt van 28 september tot en met 28 oktober. De opening vindt plaats op zondag 30 september tussen 14.00 en 17.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar.

Meer info en openingstijden: www.galeriefrederiekvdvlist.nl

Op de Nieuwe Rijn, naast Galerie van der Vlist, wordt een pand verbouwd, waar Van Scheijndel een van zijn doeken heeft opgehangen ter verfraaiing van de verbouwingswerkzaamheden. Het doek is daar nog tot en met 15 november te zien. Meer info over de kunstenaar: www.willemvanscheijndel.nl

Galerie Frederiek van der Vlist, Nieuwe Rijn 26, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×