Science Café over proefkonijntjes

Aanstaande dinsdag start het Science Café met een debat genaamd: Kinderen als proefkonijn: ja/neekinderarts en infectioloog Adilia Warris gaat het debat aan met Ghislaine van Thiel, onderzoekster medische ethiek uit Utrecht. Beide beargumenteren zij onder leiding van klinisch farmacoloog Koos Burggraaf, de vraag of geneesmiddelenonderzoek bij kinderen is toegestaan.

Er zijn voor kinderen ruim 200 geneesmiddelen in ontwikkeling. Deze middelen worden getest op volwassenen, maar de resultaten zijn niet zomaar naar het gebruik door kinderen te vertalen. De dosering voor kinderen wordt namelijk niet altijd uitgezocht.De huidige wetgeving beperkt het uitvoeren van medicijnonderzoeken bij kinderen. De vraag of dit terecht is, omdat kinderen kwetsbaar zijn, wordt tijdens het debat door de gastsprekers en het publiek beargumenteert en belicht.Het Science Café begint om 20.00 uur en vindt plaats in Café Buddhas aan Botermarkt 20. De toegang is gratis.Op www.sciencecafeleiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×