Insluiping door babbeltruc

Een bewoner aan de Jacob Catslaan deed zaterdagavond omstreeks 20.00 uur de deur open omdat er aangebeld werd. Voor de deur stond een man met fiets, die op zoek was naar een hotel. De behulpzame bewoner gaf tekst en uitleg, waarna de aanbeller wegfietste. Toen de man weer naar binnen ging, zag hij tot zijn schrik, dat zijn laptop was verdwenen. Daarnaast bleken er nog meer waardevolle spullen te zijn meegenomen. Waarschijnlijk is de bewoner slachtoffer geworden van een ‘babbeltruc’. Terwijl hij de man aan de voordeur te woord stond is een tweede persoon via de openstaande kamerdeur aan de achterkant het huis binnengedrongen. De politie werd gewaarschuwd, maar een zoektocht door de buurt leverde niets op. De politie vraagt personen die mogelijk de twee mannen hebben zien fietsen of lopen zich te melden bij de politie van team Leiden West via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×