Beleving van natuur kunstzinnig vastgelegd

In het Diaconessenhuis is een inspirerende tentoonstelling te zien van de Leidse kunstenaar Anke Burgers. Burgers, van oorsprong biochemicus, schildert haar onderwerpen vanuit haar fascinatie voor het leven en de schoonheid van de natuur. Zij schildert naast aquarel, ook met olieverf en acryl, maar haar voorkeur gaat uit naar aquarel. Burgers: ” Bij de aquareltechniek spreekt mij het snelle, verrassende en vaak ongrijpbare karakter sterk aan. Het geeft mij daardoor veel bijzondere kansen om mijn ervaringen weer te geven”. Kenmerkend voor het werk van de kunstenaar is ‘het grote gebaar’ en een stevige kleurstelling van haar penseelvoering.

Burgers: “De onderwerpen, die ik voor het schilderen kies zijn zeer divers, maar bijna altijd is er een link met de natuur. Want mijn beleving met de natuur, dát is wat ik wil vastleggen in mijn werk. De schoonheid en sfeer die ik daarin ervaar, wil ik via het schilderen doorgeven aan anderen”.

Meer info over de kunstenaar: //home.hccnet.nl/amm.burgers

De expositie duurt tot 5 november.

Diaconessenhuis, Houtlaan 55, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×