Ouderraad kinderdagverblijf bezorgd over veiligheid

Kinderen met ernstige gedragsproblemen worden gehuisvest bij kinderdagverblijf De Kleine Beer. De ouderraad van het kinderdagverblijf aan de Johan Wagenaarlaan maakt zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. De gemeente heeft besloten drie vrijstaande localen op de bovenverdieping van het pand per 10 oktober te verhuren aan Stichting Jeugd Educatie en Zorg (JEZ). Deze stichting verzorgt dagopvang voor kinderen die vanwege ernstige gedragsproblemen verwijderd zijn uit het basisonderwijs.

De ouderraad heeft een brandbrief gestuurd aan het college. De opvang van de JEZ-groep kan niet volledig worden gescheiden van de andere kinderen, vanwege brandveiligheidsvoorschriften. De ouders vinden dat een kinderdagverblijf geborgenheid moet bieden en dat die nu wordt aangetast. De voorgestelde maatregelen vinden ze onvoldoende.

Het CDA vindt de gekozen combinatie risicovol en ongeschikt. De localen waren eerder in gebruik voor de dagopvang van licht verstandelijk gehandicapte jongeren. Het CDA vindt dat de opvang van JEZ heel anders is en wil liever een andere locatie. De partij vraagt schriftelijk of er een risico-analyse is gemaakt en of het een tijdelijke of permantente regeling is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×