23 Bestuurders gepakt met 'bakkie' teveel op

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de Politie Hollands Midden heeft afgelopen avond en nacht op zes plaatsen in Leiden en omliggende gemeenten alcoholcontroles gehouden. Van 700 bestuurders werd een ademtest afgenomen. Bij 24 van hen was de test verdacht. Vijf bleken bij de daarna gehouden ademanalyse zoveel gedronken te hebben dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. Van een zesde automobilist kon de politie het rijbewijs niet invorderen. Hij had er geen.

Van de overige bestuurders kregen er uiteindelijk 17 een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Zij kwamen wel boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l. voor een beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnende bestuurders).

Ook vanavond en vannacht zal de politie weer uitgebreid controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×