Ondanks het miezerige weer, bezochten veel mensen deze ochtend museum de Lakenhal om de geschiedenis van Leiden én de beroemde hutspot-pot te bewonderen. De rondleidsters hadden het druk en moesten hun verhaal soms zelfs in het Engels doen. Er waren vooral veel mensen met kinderen. Sommige kwamen voor de eerste keer, voor andere is het een jaarlijkse traditie. Ook in de omgeving van museum de Lakenhal was het een drukte van belang. Marktkramen, veel vis, oliebollen en poffertjes, muziek en slenterende mensen met paraplu's en regenponcho's. Op het Rapenburg vond, onder geringe belangstelling, een wielrennerwedstrijd plaats. Sommige feestgangers hadden zich uitgeleefd in het 'te water laten' van een reeks fietsen en een toiletcabine.

Foto's: Jacqueline Borg 

Hutspot-pot trekt veel bezoek

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×