Politie: 3 Oktober was uitbundig feest

Leidens Ontzet is ook volgens de politie in een goede sfeer verlopen: “Het was een uitbundig feest dat nauwelijks problemen kende voor de openbare orde”. Naar schatting waren er zo’n half miljoen mensen op de been. De politie hield 3 oktober overdag en in de nacht naar 4 oktober dertien verdachten aan. Het ging daarbij voornamelijk om ‘kleinere vergrijpen’ zoals lichte mishandeling, het in billen knijpen, openbare dronkenschap, baldadigheid of vernieling, bedreiging en het bij zich hebben van een verboden mes en drugs. Het aantal aanhoudingen ligt iets lager dan vorig jaar toen er zeventien feestgangers werden aangehouden.

Het goede verloop van de feesten is vooral te danken aan de mensen zelf. De politie zorgde er voor dat zij vooral zichtbaar aanwezig was en trad direct op als de feestelijkheden verstoord dreigde te worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×