Leiden wordt twee muurschilderingen rijker

De Nicaraguaanse muurschilder Henry Jafeth Escalante Morales is op muurschildertournee. In het kader van de stedenband Leiden – Juigalpa, bevindt hij zich de komende twee weken in de Sleutelstad. Gisteren is hij samen met de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de Zijlwijkschool begonnen aan een muurschildering. Deze zogeheten mural wordt geschilderd op een paneel dat wanneer het klaar is, op het schoolgebouw wordt aangebracht. Aanstaande vrijdag wordt het onthuld.

Volgende week maandag gaat de muurschilder samen met de leerlingen van basisschool De Schakel aan de slag. Deze creatie wordt op vrijdag 19 oktober onthuld. De mural is een veel voorkomende kunstvorm in Nicaragua, die vaak tot doel heeft een boodschap over te brengen aan de bevolking. De Murals die de Zijlwijkschool en De Schakel op gaan vrolijken, hebben als thema de VN Millenniumdoelen. Leiden is de afgelopen jaren vaker bezocht door muurschilders en een aantal scholen beschikt al over een mural. De wandpanelen zijn zo in trek, dat zich dit jaar 20 scholen hadden aangemeld voor een bezoek van de schilder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×