Miles Davis, foto: PR

Presentatie Miles Davis Workshops in de Burcht

Aanstaande zaterdag vindt in de Tuinzaal van de Leidse Burcht de presentatie van de Miles Davis Workshops plaats. Docent van de Muziekschool Leiden e.o. Anja Nielsen heeft de vier workshops geleid en heeft voor deze avond een gevarieerd programma samengesteld. Onder het motto ‘Jazzles? Yes !’ zijn deze workshops georganiseerd door het Leids Jazz Trio en de Muziekschool Leiden e.o met het doel om jonge jazztalenten, naast leren musiceren, de kans te bieden op een echt jazzpodium op te treden. De presentatie is in handen van Koos Gijsman, Miles Daviskenner bij uitstek.

Het concert bestaat uit composities en arrangementen van Miles Davis en van musici waar hij mee heeft samengewerkt. Bekende stukken als ‘So What’, ‘All Blues’, maar ook composities uit Davis latere elektrische oeuvre passeren de revue.

Het workshoporkest zal onder leiding van Nielsen het resultaat van de vier workshops ten gehore brengen. Daarnaast zal het Jazzquintet van Anja Nielsen optreden met gastmusici: Victor Borkent -trompet, Rene Winter – slagwerk en Morris Kliphuis - hoorn. Ook de Basic Bigband onder leiding van Martien de Kam ( Bigband van de Muziekschool ) is van de partij.

Nielsen is in 1999 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdvak jazzsaxofoon. Zij geeft sinds 2003 saxofoon-en ensembleles op de muziekschool en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.

Nielsen: “Wat ik zelf extra bijzonder aan dit project vind is dat we ook met een groot ensemble een aantal van de schitterende arrangementen van de Birth of the Cool opnames gaan uitvoeren”.

Zaterdag 13 oktober, aanvang: 21.00 uur. Meer info: www.leidsjazztrio.nl en telefonisch: Muziekschool Leiden en Omstreken: 071.514 10 41

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×