Oppositie niet echt verbaasd over opstappen SP-wethouders

De oppositepartijen zijn vooralsnog niet echt verbaasd over het opstappen van de SP-wethouders Keur en Jonas. Dat bleek dinsdagavond bij de commissievergadering Werk en Financiën. Wel begrijpen ze het moment waarop Keur en Jonas hun beslissing hebben genomen op z’n zachtst gezegd niet en lijkt dat zeker een week te vroeg, aldus duo-raadslid Joost van Breukelen voor de Stadspartij Leiden Ontzet. Immers, nog steeds is niet duidelijk wat er volgende week dinsdag bij de provincie uit de bus rolt. D66-fractievoorzitter Paul van Meenen gaf gisteravond in de commissievergadering de wethouders Witteman en Van As de gelegenheid in te gaan op de gevolgen voor de commissie. Enkele agendapunten kunnen vooruit geschoven worden, maar de begrotingsbehandeling duldt weinig uitstel omdat de provincie hier haar goedkeuring over moet uitspreken.

Daan Sloos van Leefbaar Leiden denkt dat de twee SP-wethouders de eer aan zichzelf hebben gehouden, door nu op een nette manier uit het College van B & W te stappen. Sloos: “De RGL wordt als een lapje voor het bloeden gebruikt. Het werd Jonas en Keur kennelijk te heet onder de voeten. De kans was immers levensgroot aanwezig dat de wethouders nog voor het eind van dit jaar door de gemeenteraad de wacht zouden worden aangezegd op een aantal hoofdpijndossiers als De Zijl Bedrijven. Wel ben ik bang dat we te maken zullen krijgen met een verrechtsing van dit zogenaamde lekkere,linkse Leidse College.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×