Wie ontwerpt leukste vogelhuisje?

Het RAP Architectuurcentrum organiseert een bijzondere ontwerpwedstrijd: ‘Stadsvogel zoekt Huis’. De aftrap van de wedstrijd wordt aanstaande donderdag gegeven doormiddel van een tweetal lezingen: Bioloog Bart van Konijnenburg geeft uitleg over de verschillende soorten stadsvogels en waar een nestkast voor deze vogels aan moet voldoen, zodat ze er ook echt gaan ‘wonen’. Kunstenaar Fredy Beckmans maakt al 10 jaar nestkasten die hij beschildert met de namen van alle vogels van over de hele wereld. Alle inzendingen zullen te zien zijn op een speciale tentoonstelling, die 15 december wordt geopend in het RAP.

Daarna verhuizen de huisjes naar de Leidse Hortus. De winnende ontwerpen gaan tenslotte naar het Vogelpark Avifauna. Het idee is gebaseerd op het stuk ‘De Vogels’ van de Griekse schrijver Aristophanes waarin de vogels gezamenlijk besluiten om een stad in de lucht te bouwen: ‘Wolkenkoekoekstad’.

Meer informatie over de wedstrijd is vanaf 11 oktober te vinden op www.rapsite.nl. De uiterste datum voor inzenden van het ontwerp: vrijdag 23 november.

Lezingen: donderdag 11 oktober, aanvang 20.00 uur.

RAP Architectuurcentrum Nieuwstraat 33 Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×