Driedubbele controle langs A4 en N11

De politie van Leiden heeft vandaag in samenwerking met het KLPD, de Vreemdelingenpolitie en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat een ‘complexe’ verkeerscontrole gehouden langs de A4 en de N11. Er zijn vandaag 114 voertuigen gecontroleerd. 24 bestuurders werden bekeurd, omdat ze geen rijbewijs of kentekenbewijs bij zich hadden. De politie hield al vroeg in de ochtend een bestuurder aan, die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 235 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l bedraagt. De bestuurder kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Het KLPD heeft twee bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximaal toegestane aslast én het overschrijden van de maximaal toegestane massa van een voertuig.

De vreemdelingenpolitie heeft twee vermoedelijke vreemdelingen aangehouden, die zich niet konden legitimeren; er wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft een vrachtwagenchauffeur een waarschuwing gegeven voor het overschrijden van de toegestane rijtijden.

Het was een vruchtbaar dagje!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×