Leidse stichting wint de 'Transparant Prijs 2007'

Afgelopen woensdag heeft Morris Tabaksblat in Madurodam de ‘Transparant Prijs 2007’ uitgereikt aan de Leidse ‘Stichting Connect International’. Deze stichting richt zich op het organiseren van kleinschalige en duurzame zelfhulpprojecten in ontwikkelingslanden. Voorzitter van de stichting Jeroen van den Brink nam de prijs in ontvangst. In zijn dankwoord benadrukte van den Brink, dat Connect International transparantie en betrouwbaarheid van de verantwoording van projecten van het grootste belang acht en prees  het werk van oprichter, en directeur Tom de Veer. Naast De Veer bedankte Van den Brink ook alle vrijwilligers, die het succes van Connect International mogelijk hebben gemaakt. De organisatie draait bijna volledig op vrijwilligers.

Op dit moment richten de activiteiten van Connect International zich in hoofdzaak op het Tazamo-project. Het project heeft tot doel om de gezondheid, welvaart en welzijn van een miljoen arme mensen in rurale streken in Tanzania (500.000), Zambia (250.000) en Mozambique (250.000) te verbeteren. De voortgangsrapportage over dit project is te vinden op //connectinternational.nl/projecten/internationaal/tm.

De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society en is bestemd voor de Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteert. War Child werd uitgeroepen tot overall prijswinnaar, in andere categorieën behoorden Oranje Fonds, en Net4Kids tot de prijswinnaars. Het initiatief voor De Transparant Prijs wordt ondersteund door de VFI, brancheorganisatie van erkende goede doelen, het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving (ISF), De Fondsen In Nederland (FIN) en het Ministerie van Economische Zaken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×