Zorg voor longpatiënten nog beter

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) en het Rijnland Ziekenhuis willen de zorg voor longpatiënten optimaliseren. Zij zijn daarom overgegaan tot een intensieve samenwerking. Longarts Niels Hornstra werkt sinds kort bij beide zorginstellingen. Hij vertelt over de samenwerking: ‘Het gaat al goed. Maar doordat ik in ziekenhuis en revalidatiecentrum werk, kan ik extra goed beoordelen waar de patiënten die ik zie het beste behandeld kunnen worden. Ook gaat de doorverwijzing sneller.’

Het Rijnland Ziekenhuis ondersteunt de longpatiënten met name door middel van medicijnen. Het RRC helpt de patiënten die zich ondanks die geneesmiddelen beperkt voelen bij hun dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld doordat zij een minder goede conditie hebben.Het is de bedoeling dat ook de huisartsen betrokken worden bij de samenwerking. Zij hebben immers een spilfunctie bij het herkennen en doorverwijzen van longpatiènten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×