Topontmoeting muziek & wetenschap

De Stichting Buxtehude organiseert een internationaal symposium ter afsluiting van het Buxtehudejaar 2007 in Leiden en Den Haag. De stichting doet dit in samenwerking met: het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. Het symposium loopt van 2 tot en met 10 november en is een feestelijk en verdiepend eerbetoon aan de invloedrijke voorganger van Johann Sebastiaan Bach. De week zal worden afgesloten met een grandioos slotconcert door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in de Hooglandse Kerk in Leiden.

Het jaar 2007 staat voor veel liefhebbers van barokmuziek in het teken van Dieterich Buxtehude (1637-1707). Driehonderd jaar geleden overleed deze belangrijke Deens-Duitse componist en organist. Dit feit is reden voor tal van activiteiten in Leiden en Den Haag.

Tijdens het Buxtehude Festival is er veel ruimte voor een plezierige kennismaking met zijn werken in diverse concerten, lezingen en masterclasses.

De opening is een concert op vrijdag 2 november in de Hooglandse kerk in Leiden. Uitvoerenden zijn studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Jan Kleinbussink.

Tijdens een internationaal symposium van maandag 5 tot en met woensdag 7 november, onder leiding van Ton Koopman (Universiteit Leiden) en Christoph Wolff (Harvard University), wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actuele stand van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zeventiende-eeuwse muziek met de eigen Noord-Duitse signatuur.

Kijk voor uitgebreide informatie over het programma van het Buxtehude Festival en Symposium op www.buxtehude2007.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×