Uitbreiding voor gehandicaptenparkeerkaarthouders

Houders van een gehandicaptenpaarkeerkaart mogen vanaf 1 januari 2008 hun voertuig ook op betaalde parkeerplaatsen neerzetten. Aanleiding hiertoe waren schriftelijke vragen van de CDA-ers De Haan en Sandick over een bekeuring van een gehandicaptenkaarthouder die met zijn voertuig op een betaalde parkeerplaats stond. Volgens burgemester Lenferink liggen de algemene parkeerplaatsen voor gehandicaptenparkeerkaarthouders niet allemaal even gunstig. Lenferink: “We willen best mee in de richting van de vragenstellers. Overigens hebben de GOA’s in hun handhavingsbeleid destijds juist gehandeld.” 

De twee leden van het CDA Jan Jaap de Haan en Moniek van Sandick hadden het College van B & W schriftelijke vragen gesteld over het uitschrijven op 11 juli van dit jaar van een bekeuring voor de eigenaar van een auto voorzien van een gehandicaptenkaart. B & W hebben gistermiddag nog besloten om de aanbeveling van de twee raadsleden grotendeels op te volgen en het vanaf 1 januari 2008 mogelijk te maken om met een gehandicaptenparkeerkaart gratis te parkeren op betaalde parkeerplaatsen. De gehandicaptenkaart is niet locatiegebonden, wat betekent dat ook houders van zo’n kaart uit andere gemeenten dat recht verschaft is.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×